”Asumisviihtyisyys parani ja kodin kunto koheni”

DSC_0151_1203x800

Lassila-Tikanojalla huoltomiehenä työskentelevä Marko Hanhinen kiinnostui tutkituttamaan vuonna 1947 rakennetun perheen omakotitalon, kun Energiavarma tuli kotiovelle saakka tarjoamaan tutkimuspalveluitaan.

– Innostuttiin vaimon kanssa, kun kaverit esittelivät palvelun ja kertoivat meille mitä hyötyjä siitä voisi olla talon kunnossapidon ja energiansäästön kannalta, Marko kertoo.
– Pääasiana meillä oli löytää talon mahdolliset vuotokohdat, mutta tutkimus paljasti todella paljon muutakin. –Edellinen omistaja oli tukkinut tuuletushormeja ja korvausilma-aukkoja, jolloin painovoimainen ilmastointi ei toiminut oikein. Se aiheutti talossa tunkkaista hajua ja vetoisuutta esimerkiksi ikkunoista, kun korvausilma ei tullut ohjatusti ilmanottoaukkojen kautta. Marko kertoo, että tutkimus- ja mittaustulosten valmistuttua, Energiavarman asiantuntijat kertoivat rakennuksesta löytyvistä virheistä ja neuvoivat miten ne korjataan.
– Nyt ilmanvaihtoa on parannettu huomattavasti ja vanhan talon tunkkainen haju on hävinnyt! Lämpökamerakuvissa näkyneitä vuotokohtia on tiivistetty ja eristevaurioita korjattu. Talo pysyy myös lämpöisenä kun korvausilma ja poistoilma ovat oikeassa suhteessa, Marko kertoo.

Edullisia, mutta vaikuttavia korjauksia

Markon mielestä kaikkien vanhassa talossa asuvien kannattaisi teettää tutkimus, jossa talon ilmanvaihto ja mahdolliset lämpövuodot tutkitaan. Lämpökamerakuvauksella ongelmakohdat saadaan helposti selville ja niihin on tarvittaessa helppo puuttua. – Asiantuntijan lausunnon perusteella on myös helppo päättää, mille asioille tehdään jotain ja mitkä asiat kuuluvat tämän vuosimallin talon ominaisuuksiin. Marko Hanhisen ja Teija Aleniuksen kodissa tutkimus ei paljastanut mitään hälyttävää, mutta pahimmassa tapauksessa myös vahinkoja olisi voinut syntyä. – Aikaisempi omistaja oli tukkinut myös tuulettuvan alapohjan tuuletusaukkoja, jolloin sinne oli tiivistynyt kosteutta, joka olisi voinut pitemmän päälle vaurioittaa rakenteita, Marko kertoo.
– Energiavarman tekemän tutkimuksen ansiosta meillä on nyt selkeä näkemys kotimme kunnosta. Pienillä korjauksilla ja huoltotoimilla asumisviihtyisyyttä on voitu parantaa huomattavasti ja talon kunto on kohentunut, Marko ja Teija kiittelevät.

Perustiedot, kohde Hanhinen & Alenius:
– 1947 rakennettu 1 ½ kerroksinen puutalo Lempäälässä
– Puuverhottu
– Ei kellaria, yläkerrassa 2 makuuhuonetta
– Lämmityksenä suora sähkö sekä takka, jossa poltetaan puuta noin 5m2 vuodessa. Lisäksi ilmalämpöpumppu.

Kategoria(t): Kokemuksia Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.