”Energiavarman ansiosta voi nukkua yöt rauhassa”

Kari Tannerin perheen talossa on reilusti asuintilaa. Noin 400 neliön talo on rakennettu 1984 ja nyt suunnitelmissa on remontoida taloa niin pihalta kuin sisältäkin. Ennen remonttia Tannerit halusivat selvittää, millaisessa kunnossa rakennus on.

– Energiavarmalta otettiin meihin yhteyttä ja tarjottiin talokatsastusta ja tarkempaakin tutkimusta. Innostuttiin asiasta ja pyydettiin asiantuntijat käymään, Kari Tanner kuvailee yhteistyön alkuvaihetta.

Tannerin taloa on laajennettu ja korjailtu vuosien varrella. Viimeisin remontti koski lämmitysjärjestelmää, joka muutettiin öljylämmityksestä maalämmölle. – Kolme vuotta sitten uusimme myös ilmalämmityskoneen, joka kesti lähes 30 vuotta ilman mitään murheita. – Nyt ei niin lujia koneita enää taideta tehdäkään, Kari Tanner arvelee.

Rakenteet hyvässä kunnossa

Tannereiden ajatus oli, että jos tutkimuksen yhteydessä talosta löytyy isompaa remontoitavaa, niin ne on nyt helppo tehdä sisustusremontin yhteydessä.

– Talo alipaineistettiin ja tutkittiin ilmavuotojenkin osalta, mutta mitään hälyttävää ei löytynyt. Parissa kohtaa taloa oli läpivientien kohdalla selkeät vuotokohdat, mutta ne on helppo paikata uretaanivaahdolla nyt remontin yhteydessä, Kari kertoo.

Talon kosteat tilat ovat osittain maanpinnan alapuolella ja myös niiden tilojen kuntoa selvitettiin tutkimuksen yhteydessä. Kohonneita kosteuspitoisuuksia ei havaittu, joten rakenteet ovat kunnossa ja salaojat ovat pitäneet rakenteet kuivina.

–Täytyy kiitellä isää ja velipoikia, kun aikoinaan ovat talon rakentaneet, että jo silloin ovat salaojittaneet huolellisesti ja myös sadevesille on rakennettu omat poistojärjestelmänsä, Kari Tanner kertoo.

Tarpeellinen tutkimus kaikille ikääntyville taloille

Energiavarman palvelu ja asiantuntemus saa Kari Tannerilta hyvää palautetta.

– Kirjallisessa tutkimusraportissa talon kerrotaan olevan ikäisekseen erityisen hyvässä kunnossa.

– Tuo tieto on meille tärkeä ja sen ansiosta voidaan rauhallisin mielin jatkaa asumista. Tuleva remonttikin voidaan nyt rajoittaa vain pinnoitusten uusimiseen, Kari Tanner suunnittelee.

– Minusta kaikissa yli 30 vuotta vanhoissa taloissa tämmöinen tutkimus on tarpeellinen tehdä. Ihmisillä on taloissaan kiinni isot rahat ja on harmi, jos omaisuus menee pilalle sen vuoksi, että rakennuksen kuntoa ei tiedetä, Kari Tanner sanoo.

– Jos jotain löytyy, niin se on aina helpompaa korjata alkuvaiheessa ennen kuin vika pääsee pahaksi.

– Jos taas tutkimuksessa ei löydy mitään erityistä, niin sekin on tärkeä tieto. Silloin voi nukkua yönsä rauhassa ja turhia huolehtimatta.

– Näillä perusteilla voin kyllä suositella Energiavarman tutkimuksia muillekin ikääntyvien talojen omistajille, Kari Tanner tiivistää.

Perustiedot, kohde Tanner:
– 1984 rakennettu 1 ½ kerroksinen ok-talo Lempäälässä
– Puurunkoinen, puuverhottu
– Huoneistoala n. 400 m2
– Maalämpö, lämmönjako ilmalämmityksenä

Pyydä tarjous tutkimuskokonaisuudesta sinun kotonasi täältä

Asutko Pirkanmaalla tai Keski-Suomessa? Tilaa maksuton Talokatsastus täältä

Kategoria(t): Kokemuksia Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.