”Tutkimus antaa turvaa talon omistajalle ja ostajalle”

DSC_0169_1203x800

Pertti ja Liisa Peltola viettävät eläkepäiviään 1990 rakennetussa paritaloasunnossa Jämsässä. Nykyään kodissa on tavallisesti hiljaista, mutta vieläkin on ajoittain vilskettä kun pariskunnan viisi lasta tulevat perheineen tervehtimään isovanhempia. Mahdollinen asunnon myynti sai pariskunnan kiinnostumaan kiinteistön kunnosta tarkemmin.

– Meillä on todennäköisesti lähimmän kymmenen vuoden aikana edessä talon myynti ja siksi halusimme jo nyt varmistua asuntomme kunnosta, Pertti Peltola kertoo tutkimuksen hankintavaiheista. – Se oli helppo päätös, kun asiantuntijat tulivat esittelemään palvelua meille molemmille paritalon asukasperheille. Infotilaisuuden jälkeen päätimme tilata palvelun ja tutkituttaa asunnon tiiviysmittauksen sekä lämpökuvauksen avulla. Tutkimuksissa ja mittauksissa meni koko päivä ja sitä oli myös vaimon kanssa mielenkiintoista seurata, Peltola muistelee.

Tarkat tutkimusmenetelmät

Energiavarman tutkimusmenetelmässä hyödynnetään rakennukseen keinotekoisesti synnytettävää alipainetta sekä lämpökuvausta. Tutkimusmenetelmä on hyvin tarkka, sillä on mahdollista saada selville jopa rakenteiden mahdolliset kosteusvauriot.

Peltoloiden kodista ei löytynyt mitään pahoja ongelmakohtia ja talo oli ikäisekseen hyvinkin tiivis – Ikkunoita ja ovia voidaan nyt pintaremontin yhteydessä tiivistää kaikessa rauhassa, mutta mitään hätää asioiden kanssa ei ole, Pertti Peltola kertoo. Hänen mielestään lämpökameran kuvat ja asiantuntijan laatima selkeä selostus antaa maallikollekin hyvän käsityksen lämpövuodoista ja niiden syistä.
Tutkimuksen yhteydessä myös asunnon sähkökeskus kuvattiin lämpökameralla vanhoissa sähköpääkeskuksissa ilmenevien hyvin yleisten puutteiden varalta. Keskuksesta löytyikin yllätyksenä voimakkaasti lämmennyt sulake sekä kuollut hiiri. – Onneksi mitään vahinkoa ei ollut aiheutunut, mutta aika kuivettunut kaveri se hiiri jo oli, Pertti Peltola naurahtaa.

Myynnissä tarvittava energiatodistuskin samalla kertaa

Peltoloiden paritalo sijaitsee Jämsässä, jossa on nyt paljon asuntoja myynnissä. – Ostajilla on nyt valinnanvaraa ja he haluavat ennen päätöksentekoa varmistua tarjolla olevan kohteen kunnosta, Peltola kuvaa tilannetta. – Energiavarman tekemän tutkimuksen ansiosta tiedämme nyt itsekin oman asuntomme kunnon ja voimme hinnoitella sen myyntitilanteessa oikean arvon mukaisesti.
– Myös lapsemme tuntuvat arvostavan, kun ovat tietoisia siitä, että mitään isompia remonttitarpeita ei ole kiinteistöön tulossa, Pertti Peltola sanoo.
Tutkimuksen yhteydessä Peltolat saivat myös lain vaatiman energiatodistuksen. Peltolan mielestä pelkkä energiatodistus ei vielä kerro riittävästi talon kunnosta. – Mutta kun energiatodistuksen tiedot yhdistetään tutkimuksessa saatuun muuhun tietoon, niin silloin tietopaketti on kattava kokonaisuus ja sillä on varmasti merkitystä ostajan päätöksenteossa.
– Kyllä tätä palvelua voi vilpittömästi suositella muillekin. Myyntivaiheessa palvelu esiteltiin hyvin rehellisesti; eli kerrottiin mitä hyötyjä tutkimuksesta saadaan ja se kyllä annettiin mitä luvattiin! – Asiantuntemuksesta ja palvelun laadusta Energiavarman asiantuntijat saavat meiltä kiitettävän arvosanan, Pertti Peltola summaa palvelukokemustaan.

Perustiedot, kohde Peltola:
– 1990 valmistunut kahden perheen paritalo Jämsässä
– 1 – kerroksinen
– huoneistoala 120 m2
– suora sähkölämmitys, lisäksi tulikiven varaava takka

Kategoria(t): Kokemuksia Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.