”Tutkimus helpottaa omistajanvaihdosta omakotitalossa”

Monissa suomalaisissa perheissä on lähivuosina edessä sama tilanne kuin Eero Norosellakin, eli perheen yhteinen omakotitalo on jäänyt liian suureksi, tai sen asukkaat haluavat vanhetessaan vaihtaa helpompiin asumismuotoihin.

Jyväskylän Palokassa asuva, kohta 80-vuotias Eero Noronen on sopinut lastensa kanssa, että talo jää heille perinnöksi. Ennen talon luovutusta Noronen halusi Energiavarman tutkimuksella varmistaa, että talossa kaikki on kunnossa.
– 2000 –luvun vaihteessa taloon tehtiin perusteellinen remontti, jolloin vaihdettiin ikkunat, ovet, lattiat sekä rakennettiin varaava takka. – Myös silloin käytimme suunnittelussa ja valvonnassa apuna asiantuntijoita, jotta kaikki tuli tehtyä oikein. – Ja hyvin talo on nämä vuosikymmenet toiminutkin, Eero Noronen kertoo.

Pienillä tiivistyksillä vuotopaikat kuntoon

Energiavarman tekemä tutkimus sujui Norosen mukaan jouhevasti ja hänelle on jäänyt siitä erittäin positiivinen kuva. – Ammattimies se tutkija oli ja tuntui osaavan hommansa. Teknisillä laitteilla tutkittiin ilma- ja lämpövuotoja, joita jonkin verran löytyikin. – Ei kuitenkaan mitään isompaa, lähinnä tiivistämistä ikkunoissa ja ilmavuotoja parissa kohtaa eteisen aulatilassa
Tutkimuksen mukaan jo pelkästään suurimpien ilmavuotojen korjauksella saadaan rakennukseen merkittävää energiansäästöä ja parannettua asumisviihtyisyyttä. Tällaiset korjaukset ovat edullisia tehdä, koska mitään suuria laite- tai tarvikehankintoja ei tarvita.
Norosella talon lämmitykseen kuluu noin 2000 litraa öljyä vuodessa ja jonkin verran omaa puuta, jota talvisin poltetaan takassa joka toinen päivä.

Energiavarman palvelu täytti Norosen mielestä hienosti sille asettamansa odotukset: – Nyt on mukava luovuttaa talo tutkimusraportin kanssa eteenpäin, kun tietää, että sieltä ei tuleville asukkaille löydy ikäviä yllätyksiä, Eero Noronen sanoo tyytyväisenä.

Perustiedot, kohde Noronen:
– 1978 rakennettu ok-talo Jyväskylän Palokassa
– puurunkoinen, tiiliverhous
– öljylämmitys + varaava takka
– tasakatto muutettu aumakatoksi

Kategoria(t): Kokemuksia Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.